Ústecká zoo na přesunu rosomáka pracovala více než rok, situaci totiž komplikovalo obsáhlé papírování ze strany Velké Británie, jež není součástí Evropské unie. Mladá samice si nyní zvyká na nové prostředí a brzy bude připuštěna k samci, se kterým tak vytvoří nový chovný pár.

Rosomák svým vzhledem připomíná malého medvěda a vyskytuje se na území tajgy a tundry. Nejvíce jedinců ve volné přírodě lze nalézt v Rusku, Kanadě, USA či Švédsku.

Mohlo by vás zajímat: Na Bukově má vyrůst nový domov pro seniory

Zdroj: Martin Mudroch