Aktéři a diváci tak společně pomohli jejich rodinám spolufinancovat pomůcky a potraviny potřebné k lepšímu zvládnutí jejich onemocnění.

ZNÁMÉ OSOBNOSTI

Na koncertě se představil Ústecký dětský sbor UJEP (sbormistři Martina a Petr Zemanovi, klavírní doprovod Václav Krahulík, sopranistka Dagmar Zelenková) a známé osobnosti: Hanka Křížková, Petra Černocká s Jiřím Pracným, Václav Kopta, Kateřina Brožová a Daniela Šinkorová. Moderování koncertu se ujali profesionálové Kateřina Brožová a Jan Šťastný.

Důvěryhodnost benefičního koncertu byla podtržena promítnutím dvou krátkých dokumentů o chlapcích, jimž byl koncert určen (dokument natočil Michal Volf z TV Barrandov). Divák tak viděl, ke komu a proč putují jeho peníze.

Na samém začátku koncertu byli Michal Havrilča a Vladimír Kuželka ml. s rodiči představeni přímo na jevišti ústeckého divadla. Pořadatelé a generální sponzor jim v průběhu benefiční akce předali šek v rekordní částce 230 000 Kč.

Hlavní organizátorkou této organizačně velmi náročné akce je sbormistryně Ústeckého dětského sboru Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem paní PhDr. Martina Zemanová, Ph.D., členka katedry výchov umění PF UJEP.

NEOPAKOVATELNÁ ATMOSFÉRA

Myšlenka věnovat koncert konkrétnímu dítěti oslovila ale také generálního sponzora koncertu – TV Barrandov v osobě generálního ředitele Jaromíra Soukupa, dále rektora UJEP doc. RNDr. Martina Baleje, Ph.D., a děkana PF UJEP doc. PaedDr. Pavla Doulíka, Ph.D. Hlavním pořadatelem akce byl Ústecký dětský sbor UJEP z. s.

Zapojení dětí z Ústeckého dětského sboru UJEP v sobě neslo nejen prvek humanity a podpory, ale stalo se pro děti příkladem, že mohou pomoci potřebným, přestože samy ještě nevydělávají peníze. Silný moment dobrého skutku tak umocnil zážitek všech přítomných, diváků i účinkujících.

Velký dík patří také paní Ivě Horké, která vyřizovala veškeré formality spojené s koncertem (žádosti o dotace na město, kraj, atd.), a zejména všem účinkujícím a divákům, kteří vytvořili nádhernou a neopakovatelnou atmosféru v divadle.

Šestý ročník „Zpíváme pro Tebe" se bude konat dne 1. března 2018.

Jana Šiková